Warmtepompen

Slim omgaan met warme lucht, bodem en grondwater dat is wat een warmtepomp doet. Op een verantwoorde wijze wordt u huis of bedrijfspand op een duurzame manier verwarmt en waar nodig gekoeld. Het systeem kan gezien worden als een koelkast die precies tegenovergesteld functioneert zoals wij deze normaliter in onze huishoudens kennen.

Het systeem

De werking van het systeem is vrij eenvoudig uit te leggen. Een warmtepomp is instaat om warmte te ontrekken uit de buitenlucht, de bodem en het grondwater. Op deze wijze kunt u uw huis of bedrijfspand op een duurzame wijze verwarmen. Tevens is het mogelijk om in een warm seizoen het systeem te gebruiken als koelsysteem. Om de warmte uit de bodem te onttrekken wordt er bij een bodemwarmtepomp een leiding geplaatst waar vloeistof doorheen gepompt wordt. Deze vloeistof is instaat om de warmte uit de bodem te ontrekken en deze door te voeren naar de woningen of het bedrijfspand.

Bronnen en systemen

Zoals bovenstaand genoemd is het op drie manieren mogelijk om warmte te ontrekken. Dit is de buitenlucht, waarbij warmte uit de buitenlucht ontrokken wordt en gebruikt wordt voor de verwarming van het water.

De bodem is de tweede bron, de zon is de verwarmingsbron om het aardoppervlak op te warmen. Door slimme leidingen te plaatsen onder de grond is het mogelijk om hier warmte aan te onttrekken. Ideaal om uw woning of bedrijfspand te voorzien van een aangenaam binnenklimaat.

Het grondwater wordt naar boven gepompt en de warmte wordt hieruit onttrokken. De warmte wordt gebruikt en het koele water wordt teruggeleverd.

Een kanttekening die hier gemaakt moet worden is het gebruik van de bovenstaande bronnen. Voor bestaande bouw zijn alleen de buitenlucht en het grondwater interessante bronnen. Voor een bodem warmtepomp zijn ingrijpende werkzaamheden nodig, lees renovatie. Bij nieuwbouw is het gebruik van een bodem warmtepomp een stuk eenvoudiger.

Koeling

In warme seizoenen kan een warmtepomp het koude grondwater gebruiken om uw woning of bedrijfspand te koelen. Het grote voordeel, één systeem voor zowel verwarmen als koelen. Comfortverhogend en voordelig in relatie tot een extra investering in bijvoorbeeld een airconditioning.

Rendement

Bij het gebruik van warmtepompen wordt het zogeheten COP principe gehanteerd. Dit is de Coëfficiënt Of Performance, dit geeft de verhouding tussen de hoeveelheid energie die de warmtepomp levert in verhouding tot de hoeveelheid energie die een warmtepomp nodig heeft om te kunnen functioneren. Een warmtepomp is instaat om circa 75% van de warmte die nodig is om een gemiddeld huis te verwarmen zelf te generen. De overige 25% is verreist als energie om de warmtepomp te laten werken. Door €25 aan energie te gebruiken genereert u €100 aan warmte.

Laat u informeren door Welldone Installatietechniek als specialist die eenvoudig de voordelen voor u in kaart brengt.

Bedrijfsprofiel

"Welldone Installatietechniek is een allround installatiebedrijf opgericht in 1999. Wij beheersen de disciplines gas, water en elektra waarmee U één aanspreekpunt heeft. Sterk zijn wij in het onderhouden en installeren van CV-ketels maar ook duurzamere systemen als warmtepompen en zonnepanelen behoren tot de dagelijkse werkzaamheden. Dit passen wij toe zowel in de nieuwbouw als in de bestaande bouw. Wij werken dan ook in opdracht voor aannemers,  bedrijven en particulieren."

Lees verder

Werkgebied

Vanuit Epe werken wij in de regio Zwolle, Apeldoorn en Deventer. Ook in plaatsen als Wezep, Heerde, Wapenveld of Vaassen zult U ons frequent aantreffen.

Zonnepanelen

"Als vooruitstrevend installatiebedrijf willen  wij een duurzamer milieu. Hier helpen wij dan ook graag aan mee door zonnepanelen te plaatsen. Zonnepanelen maken het mogelijk om de kracht van zonlicht om te zetten naar energie, goed voor het milieu maar zeker ook voor Uw portemonnee!"

Lees verder

Besparing

Bereken gratis uw besparing met zonnepanelen..

bereken gratis uw besparing met zonnepanelen in epe, heerde, apeldoorn,

Lees verder

Storing of onderhoud

Plots in de kou of geen warm water? Dus U bent op zoek naar een verwarmingsmonteur ter plaatse? Bel ons algemene telefoonnummer

0578 - 57 57 87

Lees verder

 

Duizenden cv-ketels van Nefit (Topline) gevaarlijk: kans op brand en vergiftiging

Lees meer

 

Onderhoudsabonnement

Omdat wij onze klanten willen ontzorgen en willen beschermen tegen hoge rekeningen aan de cv-ketel beschikken wij over een onderhoud abonnementen die geheel op maat zijn samen gesteld. 

Bekijk abonnementen

Contactgegevens

Welldone Installatietechniek
Lange Veenteweg 20
8161 PB Epe

M: 06 - 533 06 253
T:  0578 - 57 57 87

info@welldone-installatietechniek.nl

www.welldone-installatietechniek.nl

Klantbeoordelingen

klantbeoordelingen, reviews welldone installatietechniek