Water-warmtepompen

Brine|water-warmtepomp

Stiebel Eltron WPC 5-13/5-13 cool

De brine|water-warmtepomp WPC is een gebruiksklare totaaloplossing voor verwarming en warmwaterbereiding. De verwarmingsenergie wordt uit een aardsonde gehaald. Onder de geïsoleerde buitenmantel beschikt de WPC over een vat van 200 liter. Alle veiligheids- en stuurcomponenten voor volautomatische werking zijn geïntegreerd in de behuizing. De warmtepomp kan zonder veel installatiewerk ook in een beperkte ruimte geplaatst worden.

Bij de WPC cool stelt een geïntegreerde warmtewisselaar op warme dagen een koelfunctie in werking. Daardoor kunnen ruimten in de zomer met enkele graden afgekoeld worden. Deze optie werkt perfect in combinatie met een vloerverwarming of klimaatconsoles, zonder hoog energieverbruik.

Belangrijkste kenmerken

* Compacte oplossing door geïntegreerde warmwaterboilers
* Zeer stille werking
* Eenvoudige installatie en bediening
* Tot + 60 °C verwarmingsaanvoertemperatuur
* Verhoging van het rendement door ingebouwde, uiterst efficiënte circulatiepompen
* Te combineren met de ventilatiemodule LWM 250
* Minimale werkingskosten in koelbedrijf

 

 

Sole|water-warmtepomp

Stiebel Eltron WPF 10-16 M

De modulaire reeks WPF is een sole|water-warmtepompsysteem, dat ook gebouwen stijlvol voorziet van duurzame energie. Met een combinatie van maximaal zes warmtepompen levert de installatie een totaal verwarmingsvermogen van maximaal 100 kW. Ze is dan ook geschikt voor bijvoorbeeld het verwarmen van grote gebouwen of meergezinshuizen. Het systeem doseert zijn verwarmingsvermogen met maximaal twee regelaars, zodat de installatie eenvoudig kan worden geregeld. Dankzij de trapsgewijze aanpassing aan de actuele behoefte vormen de modules zowel ecologisch als economisch een op maat gemaakte energieoplossing voor verwarming en warm water.

Belangrijkste kenmerken

* Drie vermogens
* Tot 60 °C verwarmingsaanvoertemperatuur
* Zeer stille werking
* Geschikt voor cascadeschakeling voor grote vermogensbehoeften.