Service & onderhoud

Veilig en vertrouwd uw cvketel laten onderhouden? Wij staan voor u klaar als Welldone Installatietechniek

 "Een veilig en warm huis door regelmatig cv-onderhoud"

Het is belangrijk om regelmatig uw cv-ketel te laten onderhouden. Zo voorkomt u onnodig gasverbruik en zorgt u voor een veilig en comfortabel warm huis.
 

Waarom heeft een cv-ketel onderhoud nodig?

Door uw ketel regelmatig te laten controleren voorkomt u onnodig gasverbruik, beperkt u de kans op storingen en gaat uw ketel bovendien langer mee.

Maar het gaat verder dan een zuinig verbruik en een comfortable warm huis. Het gaat ook om uw veiligheid. Verkeerd geinstalleerde of slecht onderhouden cv-ketels veroorzaken een verhoogd risico op koolmonixide-vergiftiging. Dit is schadelijk voor uw gezondheid en in sommige gevallen zelfs dodelijk. Dus zelfs de nieuwste en meest zuinige cv-ketels dienen nog steeds correct geïnstalleerd en regelmatig gecontroleerd te worden.

 

service en onderhoud van uw cvketel, combiketel of hr-ketel

cvketel ontluchten of bijvullen kunt u ook zelf

Bijvullen CV-Ketel

Het bijvullen van de CV-ketel is van belang doordat de waterdruk van de verwarmingsinstallatie kan afnemen. Dit zorgt ervoor dat de verwarming niet meer goed kan verwarmen. Dit is waar te nemen op de meter van de CV-ketel. U kunt eenvoudig zien of de waterdruk nog hoog genoeg is, de wijzer van de meter bevindt zich in het groene deel. Wanneer de wijzer in het rode gedeelte staat dan dient de CV-ketel bijgevuld te worden. Het bijvullen van de CV-ketel hoeft niet lastig te zijn. Heeft u liever dat een specialist dit voor u uitgevoerd zodat u na afloop weer beschikt over een CV-installatie die optimaal werkt, neem dan contact met ons op. Wanneer u dit zelf uit wil voeren dient u de stekker van de CV-ketel uit het stopcontact te halen. De vulslang moet met water gevuld zijn, hierop volgend kunt u deze aansluiten op de CV-ketel. Wanneer de meterstand weer in het groene bereik zit is de CV-ketel gevuld. Vaak wordt het bijvullen gecombineerd met het ontluchten van de CV-ketel en het expansievat, lees hier onderstaand de werkwijze. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Ontluchten van radiatoren en expansievat

Doordat er luchtbellen in de leidingen aanwezig kunnen zijn kan het voorkomen dat een radiator niet warm wordt. Deze luchtbellen worden veroorzaakt door een te lage druk in de CV-ketel. Dit probleem is te voorkomen door het gehele systeem te ontluchten. Hierbij gaat het om zowel radiator als expansievat. U heeft bij koop, huur of overdracht van het huis of bedrijfspand de beschikking gekregen over het ontluchtingssleuteltje. Met dit sleuteltje kunt u het ventiel op de radiatoren opendraaien en laten ontluchten. Wanneer er water uit spuit kunt u het ventiel weer dichtdraaien, zorg ervoor dat u altijd een emmer onder het ventiel hangt of zet. Begin met het ontluchten beneden en werk alle radiatoren af naar boven. Het expansievat kan op dezelfde wijze ontlucht worden. Lijkt het toch te ingewikkeld, besteedt het dan uit, u bent er dan zeker van dat een vakman voor u aan de slag gaat.

 

Vanaf 1 april 2023 is het wettelijk verplicht om een gecertificeerd bedrijf in te schakelen voor installatie, onderhoud en reparatie aan uw gastoestel of rookgasafvoer.

Welldone Installatietechniek B.V. is een erkend installatiebedrijf en beschikt onder andere over het Bewijs van Vakmanschap CO en de CO-certificering (Gasketelwet)

 

Onderhoudsabonnement

Wilt u verzekerd zijn van een optimaal werkende CV-ketel, maak dan gebruik van het CV-ketel onderhoudscontract van Welldone Installatietechniek B.V.

Met dit contract hoeft u zich geen zorgen meer te maken over uw CV-ketel.

Wilt u meer informatie over ons CV-ketel onderhoudscontract,

stuur dan vrijblijvend een mail naar planning@welldone-installatietechniek.nl

 

cv-ketel storing epe apeldoorn vaassen emst heerde

Voor het melden van een storing of defecten kunt u eenvoudig contact met ons opnemen. Wij doen er alles aan om u zo spoedig mogelijk van dienst te kunnen zijn.                                                                            U kunt ons bereiken op tel: 0578 - 575787.