Zonnepanelen assortiment

 

Keuze zonnepanelen

Zonne-energie is nog nooit zo populair geweest in Nederland. Het levert de consument financieel voordeel op en het aantal aanbieders van de zonnepanelen groeit met de dag. Het toenemende aanbod zorgt er echter voor dat de consument door de bomen het bos niet meer ziet. (meer dan 480 fabrikaten) Het is voor U als consument en ook voor ons als installateur bijna niet mogelijk om zelf de kwaliteit te beoordelen laat staan te controleren. Een investering in zonnepanelen is iets wat U voor de lange termijn doet, en dan bedoelen we voor minimaal 26 jaar. Om U dit te kunnen garanderen werken wij bijvoorkeur met de zonnepanelen van Nefit Centrosolar, echter op verzoek kunnen ook andere zonnepanelen worden geplaatst. De keuze voor de zonnepanelen van Nefit Centrosolar is onder andere gebaseerd op:

- Controle op het inkoop en productieproces

- Certificaten

- Garantievoorwaarden

- Systeemonderdelen

Controle op het inkoop en productie proces

De beste materialen en verbindingstechnieken (A-type zonnecellen, junction boxes, folies, anti- reflexglas en lamineertechnieken)
Gecontroleerde productieprocessen (Tüv en ISO 9001 en 14001)
Gecontroleerde milieu vriendelijke  en maatschappelijk verantwoorde Duitse productie en korte toevoer routes.

Certificaten

‘Factory inspection’ certificaat, garandeert de kwaliteit van de productie.
PID-certificaat , garandeert de lange termijn kwaliteit en dus het rendement.
Certificaten voor resistentie tegen sneeuwval en hagel inslag.
Certificaten voor resistentie tegen zout en ammoniak invloeden.
KIWA goedgekeurde systemen staan op:
http://www.registerzonneenergie.nl

Garantie voorwaarden

Tot 26 jaar opbrengst garantie
Organisaties (Nefit en Centrosolar) achter de garantie voorwaarden die er voor staan. 
Service op lokatie vanuit Nefit hetgeen uniek is in Nederland.
Product aansprakelijkheid goed geregeld.

Systeem onderdelen

Op elkaar afgestemde onderdelen (aantal panelen en grootte van de omvormer)
Antireflex glas geschikt voor het Nederlandse klimaat

 

Linkexplorer.nl - .

KIWA

Kiwa heeft per 1 januari 2013 een register gelanceerd waarin producenten en leveranciers van zonnepanelen en omvormers kostenloos hun producten kunnen laten opnemen als deze producten aantoonbaar voldoen aan de gestelde eisen. Eindgebruikers kunnen in dit register zien of aangeboden zonnepanelen en omvormers inderdaad doen wat ze moeten doen; op een milieuvriendelijke en veilige manier kostenbesparende energie leveren. Vanaf maart 2013 staan ook de montagesystemen in het register.

Door de subsidie op zonnepanelen die de Nederlandse overheid ter beschikking heeft gesteld, beleeft de Nederlandse markt van zonnepanelen een piek. Intensief onderzoek heeft echter uitgewezen dat ongeveer de helft van de producten die op de Nederlandse markt in omloop zijn, niet aantoonbaar voldoen aan regelgeving. Met als risico voor de consument dat zijn zonnepaneel of omvormer niet de verwachte levensduur van 20 jaar haalt, en dat de geleverde energie geen winst voor het milieu en portemonnee heeft opgeleverd.

Via www.registerzonneenergie.nl van Kiwa kunnen consumenten van hun (beoogde) zonnepaneel of omvormer zien of het aan de regelgeving voldoet.

“Door het gebrek aan duidelijke eisen lijkt het erop dat Nederland een dump-markt wordt waarop producten worden afgezet die er mooi uitzien, maar mindere kwaliteit leveren. Dit komt door het verkeerd toepassen van materialen die essentieel zijn voor de levensduur en opbrengst van energie”, aldus Leendert van der Marel van Kiwa.

Over Kiwa

Kiwa is een onafhankelijke organisatie die hooggekwalificeerde certificering als haar kernactiviteit heeft. Dit wordt ondersteund met inspectie, keuring, technology, training en data services. Kiwa is een National Certification Body voor fotovoltaïsche systemen volgens het wereldwijd erkende IECEE–CB schema (www.iecee.org).