Service & Onderhoud

Veilig en vertrouwd uw cvketel laten onderhouden? Wij staan voor u klaar als Welldone Installatietechniek

"Een veilig en warm huis door regelmatig cv-onderhoud"

De tijd dat uw verwarming dagelijks aan staat en flink zijn werk moet doen is weer aangebroken. Het is belangrijk om regelmatig uw cv-ketel te laten onderhouden. Zo voorkomt u onnodig gasverbruik en zorgt u voor een veilig en comfortabel warm huis.

 

Een cv-ketel draait in een jaar ongeveer 3.000 tot 4.000 uur. De slijtage is te vergelijken met een auto die 250.000 kilometer heeft gereden. Na zoveel kilometer bent u met de auto al langs de garage geweest. Door uw ketel regelmatig te laten controleren voorkomt u onnodig gasverbruik, beperkt u de kans op storingen en gaat uw ketel bovendien langer mee.

Maar het gaat verder dan een zuinig verbruik en een comfortable warm huis. Het gaat ook om uw veiligheid. Verkeerd geinstalleerde of slecht onderhouden cv-ketels veroorzaken een verhoogd risico op koolmonixide-vergiftiging. Dit is schadelijk voor uw gezondheid en in sommige gevallen zelfs dodelijk. Dus zelfs de nieuwste en meest zuinige cv-ketels dienen nog steeds correct geïnstalleerd en regelmatig gecontroleerd te worden.

service en onderhoud van uw cvketel, combiketel of hr-ketel

Het bijvullen van de CV-ketel is van belang doordat de waterdruk van de verwarmingsinstallatie kan afnemen. Dit zorgt ervoor dat de verwarming niet meer goed kan verwarmen. Dit is waar te nemen op de meter van de CV-ketel. U kunt eenvoudig zien of de waterdruk nog hoog genoeg is, de wijzer van de meter bevindt zich in het groene deel. Wanneer de wijzer in het rode gedeelte staat dan dient de CV-ketel bijgevuld te worden. Het bijvullen van de CV-ketel hoeft niet lastig te zijn. Heeft u liever dat een specialist dit voor u uitgevoerd zodat u na afloop weer beschikt over een CV-installatie die optimaal werkt, neem dan contact met ons op. Wanneer u dit zelf uit wil voeren dient u de stekker van de CV-ketel uit het stopcontact te halen. De vulslang moet met water gevuld zijn, hierop volgend kunt u deze aansluiten op de CV-ketel. Wanneer de meterstand weer in het groene bereik zit is de CV-ketel gevuld. Vaak wordt het bijvullen gecombineerd met het ontluchten van de CV-ketel en het expansievat, lees hier onderstaand de werkwijze. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Doordat er luchtbellen in de leidingen aanwezig kunnen zijn kan het voorkomen dat een radiator niet warm wordt. Deze luchtbellen worden veroorzaakt door een te lage druk in de CV-ketel. Dit probleem is te voorkomen door het gehele systeem te ontluchten. Hierbij gaat het om zowel radiator als expansievat. U heeft bij koop, huur of overdracht van het huis of bedrijfspand de beschikking gekregen over het ontluchtingssleuteltje. Met dit sleuteltje kunt u het ventiel op de radiatoren opendraaien en laten ontluchten. Wanneer er water uit spuit kunt u het ventiel weer dichtdraaien, zorg ervoor dat u altijd een emmer onder het ventiel hangt of zet. Begin met het ontluchten beneden en werk alle radiatoren af naar boven. Het expansievat kan op dezelfde wijze ontlucht worden. Lijkt het toch te ingewikkeld, besteedt het dan uit, u bent er dan zeker van dat een vakman voor u aan de slag gaat.

Storing melden

cv-ketel storing epe apeldoorn vaassen emst heerde

Voor het melden van een storing of defecten kunt u eenvoudig contact met ons opnemen. Wij doen er alles aan om u zo spoedig mogelijk van dienst te kunnen zijn. Het telefoonnummer tijdens kantooruren is 0578 - 57 57 87. Buiten kantooruren kan dit op 06 - 533 06 253. Ook kunt U digitaal een storing doorgeven wanneer deze een minder hoge prioriteit heeft

storingsmelding

Onderhoudsabonnement

Het afsluiten van een onderhoudsabonnement adviseren wij altijd naar onze klanten toe. Dit heeft meerdere redenen. U heeft altijd een specialist achter de hand die voor u kleine storingen en defecten direct kan repareren. Dit zorgt er weer voor dat de installaties optimaal blijven werken, dit is voor het comfort in de woning of bedrijfspand wel zo prettig.

Wanneer u nieuwe installaties aan moet schaffen krijgt u de mogelijkheid om zeer voordelig een onderhoudsabonnement af te sluiten, u bent altijd voordeliger uit dan wanneer u achteraf een installateur met spoed op moet bellen om iets te laten repareren. Profiteer van deze voordelen en sluit daarom altijd een onderhoudsabonnement af.

Bekijk hier onze onderhoudscontracten

Een serviceabonnement ontzorgt, de voordelen

Veiligheid

Jaarlijks onderhoud verhoogt de brandveiligheid van uw installatie. De brandweer raad dan ook aan om uw centrale verwarming jaarlijks te laten controleren door een ervaren cv monteur.

Verminderde kans op storingen

Bij jaarlijks onderhoud kunnen problemen op tijd worden opgelost en kleine defecten worden gerepareerd voordat deze voor een storing zorgen. Hiermee voorkomt u dat uw verwarming op een onverwacht en ongunstig moment uit valt.

Voorkomen van hoge en onverwachte  reparatiekosten

Door het jaarlijks onderhoud blijft uw installatie langer in een goede staat en zullen onderdelen langer meegaan. Ook kunnen kleine problemen tijdig worden opgelost voordat deze meer schade aan uw installatie veroorzaken.

Langere levensduur van uw installatie

Bij jaarlijks onderhoud blijft uw cv of warm water installatie langer in een goede staat en zal deze een langere levensduur hebben. Zo stelt u de aanschaf van een nieuwe cv-ketel of combi-ketel uit.

Hoger rendement

Tijdens een onderhoudsbeurt wordt uw installatie optimaal ingesteld. Dit verhoogt het rendement van uw cv-ketel. Het juist instellen kan een rendementsverhoging van wel 25% of meer opleveren!

Gegarandeerd geholpen bij een storing

Als u uw cv-ketel, combiketel, geiser, of boiler bij Welldone Installatietechniek in onderhoud heeft wordt u gegarandeerd geholpen bij een eventuele storing.