• slide 2
true
0
0
drop
8
1

Loodgieter in actie

Een lekkage, een verstopte afvoer of de aanleg van een CV installatie,..

Loodgieterswerk is al sinds jaar en dag een specialisme waar ieder huishouden of bedrijf soms noodgedwongen gebruik van dient te maken. Op het moment dat u er gebruik van moet gaan maken is dit vaak omdat er iets kleins defect is gegaan dat snel gerepareerd moet worden.

U schakelt dan het liefst een specialist omdat u dan gegarandeerd bent van een gedegen eindresultaat. Wij, Welldone Installatietechniek zijn die specialist die u zoekt. Wij staan voor iedere klus van groot tot klein voor u klaar om het te verhelpen, voorkomen of aan te leggen.

Direct een lekkage, een verstopte afvoer melden?

 

 

 

Voorkomen is beter dan genezen

Een oud gezegde luid "voorkomen is beter dan genezen". Dit geldt ook ten aanzien van lekkages of verstopte afvoeren.

Dakgoten worden gebruikt om regenwater op zo'n manier af te voeren, dat het huis niet door al dat water beschadigd wordt. Als het flink regent, zorgt de dakgoot er voor dat van het dak stromend water via de regenpijp naar de grond geleid wordt. Dat is de manier waarop een correcte afwatering van een dak functioneert.

Een dakgoot kan op den duur echter flink wat vuil verzamelen: takjes, vallende bladeren, opwaaiend plastic en andere viezigheid, mos, vogelpoep, in regenwater opgelost materiaal, het afval van dakpannen, vogelnesten en al dit soort materialen kunnen in de dakgoot achterblijven. Vooral in het najaar komt daar veel groenafval bij.

Het is belangrijk om dit niet te laten ophopen. Door de opstapeling van al dat vuil kan het regenwater na verloop van tijd niet meer goed afgevoerd worden.

Eventuele organische resten kunnen zelfs humus vormen waarin zich zaadjes kunnen nestelen. Om verstoppingen (en erger) te voorkomen moet een dakgoot dan ook regelmatig schoongemaakt worden, vooral na de herfst.

De boodschap is duidelijk: zorg er voor dat de dakgoten regelmatig gecontroleerd worden. Als dit niet regelmatig gebeurt, is lekkage haast onvermijdelijk.